Altijd duurzame energie

Besparen met stroom van eigen dak

Altijd duurzame energie

Besparen met stroom van eigen dak

Laadpaal installeren?

 

Met de toenemende populariteit van elektrische auto’s wordt de behoefte aan betrouwbare en efficiënte laadinfrastructuur steeds groter. We begrijpen dat het vinden van een geschikte laadpaal voor uw auto een uitdaging kan zijn en dat het installatieproces vaak complex en verwarrend kan zijn.

Onze professionals hebben uitgebreide ervaring in de installatie van laadpalen en kunnen u helpen bij het vinden van de beste optie voor uw behoeften. We zorgen voor een naadloze installatie, zodat u snel en veilig gebruik kunt maken van uw nieuwe laadpaal.

Onze dienst is beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten en we bieden laadpalen aan verschillende prijsklasse. We kunnen u ook adviseren over subsidies en andere financiële incentives die beschikbaar zijn voor de aanschaf en installatie van laadpalen.

Neem contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe werkt een laadpaal?

In de basis werkt het laden van een elektrische auto aan een laadpaal overal hetzelfde. Er kunnen wel wat details verschillen per aanbieder van een laadpaal. Normaal gesproken verbind je jouw elektrische auto met de laadpaal door een laadkabel en dat is hoe het werkt. Voor het starten en stoppen van een laadbeurt heb je een laadpas nodig. 

Je kunt voor een publieke laadpaal kiezen, of een laadpaal voor thuis. Het maakt eigenlijk niet echt uit wat voor laadpaal je kiest, want het werkt in 3 simpele stappen:

  1. Je verbindt jouw elektrische auto met de laadpaal middels een laadkabel. Zodra de kabel goed verbonden is zie je een groen licht en kan laden gestart worden.
  2. Houd je laadpas voor de scanner op de laadpaal om de laadsessie daadwerkelijk te starten. Vaak zie je dan een blauw lampje.
  3. Is je auto voldoende opgeladen? Stop dan het laden door de laadpas weer voor de laadpaal te houden en verwijder de laadkabel uit zowel je auto als de laadpaal (of alleen uit de auto bij een vaste kabel).